perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ajatukset pyörivät nyt jo 197 päivän päässä

Vaikka tuohon Amsterdamin kisaan on aikaa vielä ruhtinaalliset 197 päivää, niin tietyt asiat pyörivät nyt jo korvien välissä. Suurimmat kysymysmerkit ovat ruokailun ja tankkaamisen puolella. Kisa alkaa jo klo 9.30 aamulla, joten mihin aikaan aamupala tulisi syödä? Kun saan kellonajan selvitettyä olemme taas seuraavan ongelman edessä – mitä tulisi syödä?

Onneksi yksi asiakkaistani on maraton-guru ja hän on edustanut Suomea MM- ja EM-kisoissa, joten jonkinlaista kokemuspohjaa luulisi löytyvän. Päätin tässä asiassa nyt luottaa täysin sokeasti hänen oppeihinsa. If it works for her – it works for me?

Hän kommentoi asiaa näin:
Itse olen tankannut kisoihin aika maltillisesti. Hiilihydraattipainotteisen ruokavalion lisäksi olen tankannut tankkausaineella ke, to ja vielä vähän perjantaina aamupäivällä. Lauantai on ollut sitten "normipäivä", mutta olen välttänyt liian kuitu- sekä proteiinipainotteisia ruokia. Sunnuntaiaamuna on ollut varhainen aamupala: vaaleaa leipää, vähän puuroa, mehukeittoa ja kahvia.
Toivottavasti hotellin aamupalapöydässä on tarjolla kunnon rehellistä kaurapuuroa, eikä ainoastaan "huumepullia". Muussa tapauksessa Trikoomiehen pitää ottaa mukaansa Nalle neljän viljan puuroa.

Jos jollakin on esittää muita hyviä näkemyksiä tankkaamisesta ja ruokailusta, niin otan avomielin vinkkejä vastaan.

Toinen mieltäni askarruttava asia on pelko maratonin aikana tehtävistä "pusikkokäynneistä". Kuinka moni ensikertalainen joutuu pysähtymään kisan aikana heittämään vettä ja onko se yleistä? Tankkaaminen täytynee lopettaa ajoissa, mutta onko se ajoissa 1 h, 2, h tai 3 h ennen h-hetkeä?

En ole niin huolissani hiertymistä, sillä en ole tähän mennessä kärsinyt pitkilläkään lenkeillä niistä. Jotakin rasvanpoikasta ajattelin kuitenkin varmuuden vuoksi sivellä "herrasmiehen alueelle", kainaloihin, tisuihin jne.

Pitänee kuitenkin vielä hieman konsultoida herra Googlea aiheesta. Kuulemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi