torstai 12. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen suunnitelmallinen pitkä lenkki

Eilen oli sitten ohjelmassa ensimmäinen suunnitelmallinen pitkä lenkki. Aikaisemmin olen puolivahingossa lähtenyt pidentämään lenkkiä, mutta nyt olin valmistautunut siihen eri tavalla. Miten? Otin tarpeeksi vettä ja urheilujuomaa mukaan. Ulkona oli 24 astetta lämmintä ja aurinko porotti aika kivasti. Nappasin mukaan myös yhden geelin.

Tarkoituksenani oli juosta 22 km, joista ensimmäiset 14 km hitaampana ja sitten 8 km hieman nopeammassa tahdissa. 11 km kohdalla soitin kotiin ja kysyin huoltovarmuuspäälliköltä, jos voisin pidentää lenkin 30 km pituiseksi, kun juoksu tuntui hyvältä ja olin jo hyvässä vauhdissa. Lupa annettiin ja annoin mennä. Hörppäsin urheilujuomaa kilometrin välein. Se näytti toimivan hyvin. Ensimmäiset 20 km pidin tasaisen tappavaa 6 min/km -vauhtia. Ajatuksena oli kokeilla "väsyneenä" sitten kiristää tahtia. Se onnistui ihan kivasti ja loppu 11 km menikin 5:27 min/km.

Kun aloitin Metsäkallion kuntoradan kiertämisen, ei paikalla ollut muita. Mutta kun lähdin pois vajaa kolme tuntia sen jälkeen, oli ympärilleni kasattu suunnistuskisat. Juoksin loppukilometrit suunnistajien seassa ja yritin olla osumatta kehenkään.

Jalat tuntuvat yllättävän kevyiltä tänään. Olin odottanut niiden olevan raskaat ja jäykät. Ehkä töihin pyöräily auttoi hieman. Huomenna ajattelin käydä hierojalla. Lievä jalkojen pahoinpitely ja akupunktioneuloja piriformiksen pehmittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi