keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Vikakoodit luettu – vika selvisi


Kävin sitten onneksi viime perjantaina elektroneuromyografiassa, eli hermoratatutkimuksessa. Onneksi. Lähetteen tehnyt lääkäri piti sitä nyt hieman turhana, mutta halusin oman mielenrauhan vuoksi saada asiaan varmuuden. Oli sitten välillä hieman epämukava toimenpide, kun jalkaan työnnettiin ohuita neuloja joihin syötettiin sähköä. Välillä jalka sätki hervottomasti kuin kala veneen pohjalla.

Tulos? Hermoratatutkimuksen mukaan hermopinne ei selitä kaikkia vaivojani. Neurologin mukaan minun tulisi käydä magneettikuvauksessa. Soitinkin heti maanantaina lääkärille ja hän oli samaa mieltä saatuaan neurologin lausunnon. Nyt sain lähetteen magneettikuvaan. Oletin saavani ajan muutaman viikon kuluttua, joten yllätykseni oli melkoinen, kun aika löytyisi jo heti seuraavana päivänä, eli tiistaina. Kävin siis eilen iltapäivällä magneettikuvauksessa ja lausunnon sain tänään aamulla. Trikoomies työnnettiin koko komeudessaan sisään tuubiin. Alhaisimmat taajuudet saivat jännästi molemmat jalkani tärisemään ja sätkimään.

Magneettikuvauksen perusteella radiologi antoi seuraavan lausunnon. Vasemman reisiluukaulan rasitusosteopatia, jossa rasitusmurtumaa ei vielä ole kehittynyt.

Viimeinkin! Nyt kun tiedän varmuudella mikä minua vaivaa, niin ei tarvitse turhaan miettiä ja pähkäillä. Nyt seuraava askel onkin saada ortopedin lausunto tuosta. Sainkin jo ajan tälle päivälle. Toivottavasti saisin ainakin pyöräillä. Olisi kiva kuulla muilta saman diagnoosin saaneilta hieman toipumisajoista jne. Älkää pelätkö, kommentointi ei maksa mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi